Totalul afișărilor de pagină

joi, 24 ianuarie 2013

Fiecare națiune are elitele pe care le merită

Aleșii poporului au ca prioritate obținerea de favoruri personale în detrimentul celor care i-au cocoțat pe soclul elitist. Și pentru ca gustul postelectoral să fie și mai amar în timp ce la baza societății se întorc pe dos buzunarele pentru plata facturilor și pentru pâinea cea de toate zilele, domnii pretind schimbarea lenjeriei în fiecare zi, șofer, pază și secretară. Pentru că elitele hotărăsc destinul țării, o storc fără mustrări de conștiință de tot ce are ea mai bun, iar dacă prind la licitație reabilitarea infrastructurii, vând gramul de asfalt la prețul gramului de aur, chiar dacă ce toarnă seara se topește a doua zi...
Păcat că o țară atât de frumoasă se lasă condusă de trântori! Posturile cheie sunt ocupate de oameni care fac gura mare să-și înfricoșeze subalternii și se plâng de epuizare, deși se plictisesc stând. Au tupeul să te prostească în față că sunt cei mai buni profesioniști și de aceea au ajuns în frunte, deși a funcționat sistemul de pile și-atât.
Locuim în țara în care Moculeasca, Oana Zăvoranu și Gigi Becali monopolizează canalele TV, în timp ce medicii, oamenii de știință și de cultură sunt cenușărese ale societății. În țara noastră cine este plin de sudoare câștigă suficient de puțin ca să fie umilit, iar cine nu face nimic concret se scaldă în bani și în glorie.
Fiecare țară are elitele pe care le merită, dar să nu ne plângem că dreptatea socială a fost înlocuită de circul social și ne îndreptăm ireversibil spre prăbușire națională!

Niciun comentariu: